viernes, diciembre 31, 2004

Repàs a l'any 2004

Ja que avui és l'últim dia de l'any 2004, és el moment de parlar del que ha donat de sí.

Hem de recordar la cerca infructuosa d'armes de destrucció massiva a Iraq, les manifestacions en contra del terrorisme d'Al-Qaeda i en contra la guerra d'Iraq, la sorprenent derrota del PP en les eleccions generals a España gràcies a la participació ciutadana, i de la incomprensible victòria de George W Bush davant de John Kerry a les eleccions d'USA.

També ha estat un any dolent en quant a la guerra i post-guerra a Iraq, el fatídic 11 de Març a Madrid amb les bombes de Al-Qaeda i el catastròfic maremoto d'Asia que ha tingut lloc a finals de Desembre.

A nivell tecnològic ha triomfat la iPod d'Apple, les càmeres digitals més petites i amb pantalla gran de LCD, els weblogs com a mitjà d'expressió lliure i com a mitjà de comunicació totalment independent, el naixement de Gmail com pioner lliurant comptes de correu d'1GB, l'espectacular sortida a borsa de Google, l'augment de vendes dels jocs de cónsola, i per desgràcia el creixent spam.

A nivell cinematogràfic hem de parlar de Kill Bill de Quentin Tarantino, Mar Adentro de Alejandro Amenabar, Old Boy de Park Chan-Wook i Code 46 de Michael Winterbottom. A nivell de recaudació Shrek 2 de DreamWorks s'ha posicionat en el Top10 de la història, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, Spiderman 2 de Sam Raimi i Troya de Wolfgang Petersen. I ens han deixat els actors Christopher Reeve, Janet Leigh, Marlon Brando i el compositor Jerry Goldsmith.

En quant a discs editats durant aquest any cal destacar Suit & Sweat de Nelly, Lest We Forget de Marilyn Manson, Encore de Eminem, el retorn de Destiny's Child amb Destiny Fulfilled, Feels Like Home de Norah Jones i How to Dismantle an Atomic Bomb de U2 per la seva publicitat.

I en quant a fets destacats dins el món musical: la polèmica actuació de Justin Timberlake i Janet Jackson que per ensenyar un pit va ser condemnada i vetada als Estats Units, el triomf de Beyonce en els Grammy amb 6 premis i el triomf d'Outkast als MTV Music Awards, els premis internacionals de David Bisbal i el seu disc de platí, el retorn de Miqui Puig amb el disc Casualidades, el nou disc de Manolo Garcia, el concert que vem anar de Sidonie a la Sala Apolo, i la cançó Lola de Pastora.

Pel que fa al capítol esportiu destaco el següent: l'anell de campió de la NBA de Detroit Pistons amb els Wallace al capdavant, els títols de l'Oporto (campió de Lliga portuguesa, Champions League i Intercontinental), la UEFA i la Liga per al València, la Lliga ACB per al Barça, el campionat B de Catalunya a Hockey Patins, el triomf de Grècia a la Eurocopa 2004, sisé Tour de France d'Armstrong, la victòria a la Copa Davis de tennis gràcies a Moyà i Nadal, Wimbledon i Masters per Maria Sharapova, Nani Roma guanya el Dakar de motos, Europa es va emportar la Ryder Cup, Rossi Pedrosa i Dovizioso campions en motociclisme, Schumacher i Sebastien Loeb en cotxes, i campionat del món de futbol sala. Capítol a part mereixen les Olimpiades Atenes 2004 on Michael Phelps va aconseguir 8 medalles, Hicham El-Guerrouj es va emportar per fi els 1500, i Argentina es va emportar l'or a bàsquet.

A nivell de la premsa rosa i anècdotes vàries recomano visitar aquest recull fet per El Nuevo Herald. Aquí es destaquen les bodes de l'any 2004: Jennifer Lopez amb l'esquifit Marc Anthony, Kevin Kostner amb Christine Baumgartner i Nicolas Cage con Alice Kim. També destaca els concerts de despedida de Gloria Estefan en el American Airlines Arena de Miami, i de Cher en el Office Depot de Broward.

Via Microsiervos, recullo a continuació un conjunt de webs que han fet una sel·lecció molt recomanable de les millor fotografies de l'any 2004:

- NSNBC News: The Year in Pictures (4 seleccions: les escollides pels Editors, pels Lectors, les Cares de l'any i els Fets de l'any).
- New York Times: The Year in Pictures
- Washington Post: Best of the Post 20004

Segur que em deixo moltes coses.... Bon Any 2005 a tothom!!!

No hay comentarios: