sábado, enero 29, 2005

Cop d'efecte a la Lliga

Avui he estat veient el Sevilla - Barça per la tele, ja que l'ha retransmès TV3. S'enfrontaven els dos únics equips que no havien perdut cap partit a casa, i el Sevilla només havia cedit dos empats en el Ramón Sánchez Pizjuán. A més el FC Barcelona arribava a Sevilla amb el dubte de saber el seu estat després de la victòria amb el Racing de Santander, però amb l'anterior derrota al camp del Betis que va comportar molts dubtes després de l'aturada nadalenca.

El partit ha estat molt igualat i lluitat durant la primera part, que ha acabat amb el resultat de 0 a 0. El Sevilla ha demostrat que és un rival molt dur, i que tots els seus jugadors entren a totes, mentre que alguns jugadors del Barça s'arronsaven. El més destacat de la primera part han estat dos córners seguits en jugades assajades barcelonistes que han estat salvades a ratlla de gol pels jugadors del Sevilla. I per part del Sevilla dos penaltys no assanyelats, un comés per Deco derribant a Antoñito i un altre per mans de Belleti, i un xut d'Adriano salvant a Víctor Valdés que ha anat rossant el travesser.

Però en canvi durant la segona part el Barça ha anat guanyant confiança i ha acabat el partit amb un clar 0 a 4 a favor de conjunt català. Els tres primer gols han vingut seguits, cosa que no ha permès reaccionar al equip sevillista.

El primer gol ha estat de Eto'o qui ha regatejat al porter a pase de Ronaldinho. El segon ha estat a partir d'un córner picat per Xavi, pentinat per Márquez, i que finalment Julio Baptista ha fet arribar a la seva pròpia porteria. El terger gol ha estat una internada d'Eto'o fins a la línia de córner que ha centrat rematant Giuly, però al rebutjar un defensa ha arribat a peus de Ronaldinho que ha creuat la pilota fent el tercer. El quart i definitiu gol ha estat producte d'un passada en profunditat del debutant Albertini que ha deixat passar Eto'o i que Giuly en carrera ha batut per baix al porter Esteban.

Per part del Barça han jugat de titulars Víctor Valdés, Belleti, Oleguer, Puyol, Silvinho, Márquez, Xavi, Deco, Ronaldinho, Giuly i Eto'o. Entrant a la segona part Albertini per Belletti, Iniesta per Giuly, i al final Gerard per Ronaldinho. Segons el meu entendre, els jugadors que han tingut una actuació més destacada han estat el camerunés Samuel Eto'o i el mexicà Rafael Márquez.