jueves, enero 13, 2005

Fer fallar tirs lliures

És una pràctica comuna la ACB i a la NBA que els jugadors intentin despistar el jugador que va allançar un tir lliure. Ho fan passant per davant creuant per dins l'ampolla o aixecant els braços provant de despistar al tirador. El públic també sol ajudar xiulant, cridant, o ensenyant pancartes en contra de l'equip rival. A la NBA fa temps que el que el públic fa en els tirs lliures és aixecar uns globus allargats i moure'ls tremolant.

Però l'altre dia vaig llegir a l'Avui una mini-notícia que em va cridar molt l'atenció. Resulta que un tal Daniel Engber va aprofitar un estudi psíquic per fer una proposta als Dallas Mavericks del controvertit propietari Mark Cuban. Segons Daniel Engber, per entorpir la concentració del rival en els tirs lliures, no s'han de fer moviments constants i soroll com es feia fins ara, sinó canviar la perspectiva al tirador. Per tant, tots els aficionats de darrere la cistella han de decantar una sèrie de globus cap al mateix costat. Per exemple cap a la dreta del jugador com es pot veure a la foto d'un partit disputat entre els Dallas Mavericks i Los Angeles Lakers:



Doncs bé, el més sorprenent és que el públic dels Dallas Maverick ho ha portat a terme i el percentatge de tir lliure dels rivals en el seu American Airlines Center ha baixat un 8 per cent.

Per cert, sabeu com es va fer milionari l'actual propietari dels Mavericks? Doncs bé, resulta que durant els 80 Mark Cuban va fundar MicroSolutions a Dallas, una empresa dedicada a la integració de sistemes que va vendre l'any 1990 a CompuServe per 30 milions de dólars. Però no va tenir suficient, així que va fundar Broadcast.com, empresa dedicada a la retransmissió per Internet a nivell d'àudio i video. I finalment Cuban va vendre-la a Yahoo per 5,7 bilions americans de dólars, dels quals s'especula que aproximadament dos bilions van ser per a ell i la resta per als 300 empleats que tenia l'empresa i que també van passar a ser milionaris. Després d'embutxacar-se aquesta milionada, Mark Cuban va comprar la franquícia de la NBA dels Dallas Mavericks per 280 milions de dólars.

No hay comentarios: