miércoles, febrero 23, 2005

Barça 2 - Chelsea 1

Vaig anar a veure al Camp Nou l'anada de vuitens de la Champions entre el Barça i el Chelsea. Per molts es tractava d'una final anticipada, però només el Barça va posar el joc, mentre que el Chelsea va posar l'anti-futbol. El club londinenc va venir a posar darrera l'autobús, fent una defensa de dos files de 5 homes cubrint l'àrea com si es tractés d'un partit de balonmano.

Però al tècnic del Chelsea, Jose Mourinho, li va sortir bé la tàctica durant la primera part, ja que va acabar en un 0 a 1 després d'un contraatac protagonitzat per Duff a pase de Lampard, i el centre de Duff va ser despejat erròneament per Belletti a dins de la porteria.

El Chelsea es limitava a defendre sense quasi fer cap contraatac, només el va tenir Drogba però va creuar massa la pilota, mentre el Barça encara es dolia del gol en contra. Precisament Drogba es va autoexpulsar després de fer vàries entrades dures, l'última sobre el porter Victor Valdés.

El partit, tot i que era una atac i gol, no es va revolucionar fins que Rijkaard va donar l'entrada a Maxi López que va marcar un golàs 3 minuts deprés d'entrar al camp. Minuts més tard un centre-xut de Maxi el va rematar Eto'o dins de la porteria, deixant el marcador definitiu de 2 a 1. Clarament l'argentí Maxi López va ser el revulsiu en el partit en el seu debut a la Champions:

El resultat hauria d'haver estat més, potser un 3 a 1 si fem cas del joc mostrat pels dos equips, però el Chelsea va aconseguir fer una defensa quasi infranquejable per l'atac blaugrana, que al final de la segona part només defenia amb 3 defenses.

Ara només cal esperar al difícil partit de tornada a Standford Bridge, on un 1 a 0 li serveix al Chelsea per passar a quarts de la Champions. Mentre que el Barça ha de buscar un gol per tal de posar les coses complicades al líder de la lliga anglesa.