lunes, marzo 28, 2005

Aukera Guztiak

"El Supremo anula la lista de Aukera Guztiak para las elecciones vascas".

Crec que l'estratègia d'ofegar qualsevol alternativa democràtica als independentistes bascos és totalment errònia. La candidatura del partit Aukera Guztiak hauria d'haver estat admesa, sempre i quan els seus formants no tinguin antecedents penals en delictes o actes terroristes.

Cal recordar que es tracta d'unes eleccions basques democràtiques, i que per tant tothom és lliure de conformar un partit i presentar-se, no pot ser que el Tribunal Suprem de Madrid actui d'ofici per il·legalitzar una llista perquè defensa unes idees independentistes que no convenen als 2 principals partits espenyols.

Aquesta nova il·legalització, crec que és un nou error del PSOE i del PP. S'ha de procurar la llibertat dels ciutadans i l'extermini de qualsevol tipus d'acte violent o terrorista. Però il·legalitzant una llista democràtica per unes eleccions el que fan és que les posicions es radicalitzin, i que hi hagi una part de la població basca que no tingui cap partit polític que defensi les seves posicions independents.

Per últim, hi ha gent que opina que la llista Aukera Guztiak és "herència" de Batasuna, doncs potser cal que parlem que la part de més ultra-dreta, que l'altre dia es va enfrontar amb la policia per la retirada d'un monument al dictador Franco, està dins de l'actual PP. Potser llavors diguem que el PP és "herència" de la dictadura de Franco...

No hay comentarios: