domingo, abril 10, 2005

Hamburg - Barcelona

Després d’esmorzar plegats vem anar en cotxe fins a Hamburg per visitar dos dels punts turístics de HH que ens vem deixar per visitar: St Pauli i el port.

Hamburg té un port increïble ubicat a la vora del riu , que és el segon port a nivell europeu de contenidors, per darrere del holandés de Rotterdam. Hamburg és també seu d’indústria altament especialitzada. És capdavantera en tecnologia mèdica i biotecnologia, i un dels centres mundials de construcció d’avions: aquí s’està construïnt el nou avió de gran tonelatge A 380. A més, les empreses OTTO-Versand (de logística i venda per catàleg) i Helm AG (de productes químics) són líders de mercat arreu del món. Tocar un piano Steinway, escriure amb una pluma Montblanc o utilitzar crema Nivea, és fer servir productes hamburguesos.

Sant Pauli és el barri amb més moviment d’Hamburg. Com que Hamburg sempre ha tingut un port important, es va crear una tradició d’una espècie de barri xino amb prostitutes per als mariners. Ara aquest barri està ple de teatres, sales de concerts, sex-shops i prostitució. El carrer per antonomàsia de les putes s’anomena Herbertstraze, i té la curiositat que està emmurallat en les entrades del carrer amb un cartell que posa: “Prohibida l’entrada a menors de 18 anys i dones”. Dins hi ha els típics aparadors, semblants als del Red Light District d’Amsterdam, amb unes noies despampanants i amb poca roba però que prèviament s’han fet una sessió de xapa i pintura amb silicona.

Els nostres amics ens han acompanyat d’Hamburg cap al Hamburg Airport en cotxe, evitant els entrebancs d’una senyalització molt deficient que arriscava que arribéssim tard a la sortida del vol. Però hem arribat molt bé de temps i jo he tingut fins i tot temps de fer shopping. En el vol de tornada destacar una de les azafates que estava de traca i mocador. Això és tot!!

No hay comentarios: