domingo, mayo 01, 2005

Barça 2 - Albacete 0

Ahir el Madrit va aconseguir tres punts en els últims minuts del partit gràcies a Ronaldo, circumstància que tornava a passar la pressió a l'equip blaugrana.

Doncs bé, avui he pogut anar al Camp Nou i he pogut presenciar en directe:
- per un costat el nerviosisme que hi havia al veure que no s'obria el marcador
- i per una altre les ganes que hi ha per aconseguir el títol de Lliga.

El Camp Nou estava molt ple, segur que una de les millors entrades de l'any. El Futbol Club Barcelona s'enfrontava al Albacete Balompié en la jornada que fa cinc per acabar el campionat de Lliga, amb l'obligatorietat de guanyar per tal de conservar els 6 punts i escaig (gol average) que el separa del Madrit.

El Barça ha intentat fer moltes jugades per inaugurar el marcador durant la primera part, però l'Albacete, clarament primat pel Madrit, ha vingut al Camp Nou a tancar-se darrera i evitar en la mesura del possible rebre cap gol. La veritat és que la defensa estava ben plantejada amb dos línies clarament definides, una de 5 i una altra de 4, mentre que deixaven un punta per intentar algún contraatac.

A la segona part ha entrat Motta per un desubicat Marquez, i l'italo-brasiler ha estat més ben posicionat que el mexicà. Però ha estat una jugada d'Eto'o i Deco, la que ha aprofitat Eto'o per fer-se seva una pilota a la frontal de l'àrea colant-la pel pal dret del porter de l'Albacete Valbuena, la que ha inaugurat el marcador.

La bojeria i eufòria continguda s'ha disparat quan ha marcat Eto'o i el públic s'ha animat moltíssim, i fins i tot ha cantat el "Campeones, Campeones, oeoeoe". Després el partit ha entrat en uns moments extranys de partit, trabant-se molt i on l'àrbitre ha fet de les seves amb un munt de tarjetes grogues. I llavors acabant-se el partit, un passe magistral de Ronaldinho per sobre del defensa ha servit perquè Messi, acabat d'entrar en substitució d'un enfadat Eto'o, fé el 2 a 0 en una magnífica vaselina per sobre de Valbuena.

Així doncs un 2 a 0 que serveix al Barça per col·locar-se amb 78 punts, 72 té el Madrit, és a dir a 2 victòries del Campionat de Lluga dels 4 quatre partits que li esperen: València i Llevant fora, Vilareal a casa i Reial Societat un altra cop fora.