lunes, septiembre 19, 2005

Comptes de correu s'hereden

Em faig ressó d'aquesta notícia ja que crec que marcarà precedent. I és que és una situació relativament nova aquesta en la que gent, amb habitual comunicació via correu electrònic, mori, ja que les comptes de correu web són relativament noves.

Resulta que uns pares van sol·licitar a Yahoo les claus per poder accedir al compte de correu electrònic del seu fill, que havia mort. Yahoo es va negar alegant que era correu privat. Llavors es va portar el cas als jutjats, i finalment un jutge estadounidenc ha sentenciat que els drets sobre el correu electrònic també passen als seus hereders, en aquest cas els pares de la víctima, ja que tenen dret a llegir els missatges del seu fill.

D'aquesta manera, el tractament que reben les comptes de correu és el mateix que reben les cartes i documents d'una persona quan mora, és a dir passen a mans dels hereders.

Així doncs a partir d'ara ens hem d'anar mentalitzant que aquest tipus de dades digitals també tenen reconeixement legal en aquests fatídics casos. I és que la generació digital comença a fer-se gran...

No hay comentarios: