martes, noviembre 22, 2005

Dia històric per Alemanya (8/10)

Avui és un gran dia per Alemanya. Està previst que nomenin a la nova cancellera del país. Nosaltres després d'esmorzar ens dirigim a l'edifici del Reichstag per visitar la cúpula. Aquest singular edifici es troba davant d'una gran esplanada de gespa, on segons em comenten, abans la gent acostumava a jugar a futbol, i rodejat d'edificis del govern així com de la RTL i la televisio pública alemana, la ARD.

L'ambient es respira des de fora el Reichstag tot i el fred. Un parking que hi ha el costat està ple de cotxes oficials vigilats per la Polizei, per una de les entrades laterals els periodistes fan cua per poder acreditar-se, i nosaltres fem una altra cua per visitar la cúpula. La cua ens porta cap a un control tipic d'aeroport, i tot seguit cap a un gran ascensor que ens du cap a dalt de l'edifici sense haver de pagar. Allà podem contemplar la gran cúpula de cristall de l'arquitecte britànic Norman Foster, des d'on es pot veure tot Berlin. Pugem per una rampa que va en espiral al voltant de la cúpula fins al seu punt més alt. Pel camí ens trobem amb un grup de l'exèrcit alemany que està de visita. Però el millor de la visita va ser un cop vem baixar amb l'ascensor...



Faltaven 5 minuts per les 11 del mati, i ens trobàvem a la part de darrere del parlament alemany, el Bundestag. Vem veure la gran expectació dels periodistes, mentre que els parlamentaris estaven fent un recés. Resulta que acabaven de fer la votació per escollir la nova cancellera, i la taula estava fent el recompte, ja que es tractava d'una votació secreta, a diferència del nostre sistema. Llavors sentim un timbre, i ens suposem que és el senyal de reanudació la sessió. No estava clar, pero finalment en primera votacio va ser escollida la nova cancillera alemana Angela Merkel, la primera dona en ocupar aquest carrec. El president del parlament va anunciar els resultats de la votació aixecant els primers aplaudiments, i després riallades al comentar els 51 vots en contra de gent dels partits que formen el govern: coalició entre el UCD i el SPD. Llavors el president va anomenar els cancillers que hi havien hagut i que els succeeix aquesta doctora en físiques de la UCD. Gairebé tota la cambra es posar a aplaudir en peu, mentre l'Angela Merkel es quedava asseguda. El primer en felicitar-la va ser el fins a llavors canciller Gerhart Shroeder. Així doncs hem pogut viure un moment important en la historia del país més poblat de la Unió Europea.

No hay comentarios: