miércoles, abril 19, 2006

AC Milan 0 - FC Barcelona 1

Ahir, al sortir de treballar vem anar a comprar al súper unes quantes coses per sopar, i després vem anar a casa d'un amic per veure l'anada de les semifinals de la Champions League de futbol. El partit es va celebrar a l'estadi de San Siro ubicat al nord d'Itàlia, a la ciutat de Milà.

El partit enfrontava a dos grans d'Europa, el AC Milan amb un palmarès impressionant sobretot en quant a Copes d'Europa, i el FC Barcelona un dels grans del vell continent però que només compte amb una Copa d'Europa. Jo havia apostat en una porra que el Barça guanyaria 1-2, amb 1-1 a la mitja part, i que el primer gol el faria el Ludovic Giuly. Doncs bé només vaig acertar el golejador del partit.


Aquestes eren les alineacions dels dos equips semifinalistes de la Champions 2006:
AC MILAN 0
Dida, Stam (Cafú, min.79), Kaladze, Nesta, Serginho, Pirlo (Maldini, min. 68), Gattuso (Ambrosini, min.75), Seedorf, Kaká, Gilardino y Shevchenko.
FC BARCELONA
Víctor Valdés, Oleguer (Motta, min.77), Puyol, Márquez, Van Bronckhorst, Edmilson, Van Bommel, Iniesta, Giuly (Belletti, min.70), Ronaldinho (Maxi López, min.89), Etoo.

El partit va començar amb molt de respecte entre els dos equips, i amb molt de joc de contenció al mig del camp. Al Barça li va costar agafar el ritme de partit, ja que el pressing de l'equip rossonero l'impedia fer els típics atacs blaugranes. El Ronaldinho estava ben pressionat per homes com Gatusso o Stam. I tot això ho aprofitava el Milan que va arribar amb algunes ocasions amb cert perill, com un remat de Gilardino a la mitja volta que va acabar al pal i un remat de cap de Shevchenko que Valdés va enviar a córner.


El Barça va començar a entrar en el partit gràcies a algunes internades de Giuly o algunes parets entre Ronaldinho, Eto'o i Iniesta. Però el partit no estava controlat per cap dels dos equips, que s'anaven passant les estones de control del joc. Així s'arribaria a la mitja part.

La segona part va començar sense canvis, però el Barça començava a disposar de més oportunitats mentre que el Milan semblava cansar-se. Llavors va arribar la jugada clau del partit quan Ronaldinho tapat per Pirlo aconsegueix refer-se de l'intent de falta per enviar un passe precís a l'esquerra de la porteria perquè Giuly en carrera aconseguís amb una impressionant volea el 0-1 al marcador.


A partir de llavors el Barça va controlar el partit, però sense aconseguir gaires ocasions de perill, potser per la relaxació en veure's superior. Tot i això, Ronaldinho va disposar d'una explèndida ocasió quan, una recuperació de pilota va propiciar un contraatac ben conduït per Belletti, que va passar a Ronaldinho i aquest, després de regatajar-se un contrari, dispara un tir creuat que va anar al pal de la porteria de Dida.


Mentre que el Barça va canviar a Giuly per Belletti i a Oleguer per lesió (que no podrà disputar la tornada per tarjeta groga) posant Motta, el Milan va fer els mateixos canvis que va fer a la tornada de quarts de la Champions davant l'Olympique de Lyon substituïnt Pirlo donant entrada a Maldini, i a Ambrosini per Gatuso. Però per sort no li va serviar al Milan per remuntar el partit com va aconseguir davant dels francesos.

La llàstima és que de la superioritat blaugrana no s'aprofités per sentenciar l'eliminatòria. Haurem d'esperar al partit de tornada de la semifinal de Champions que es disputarà en el Camp Nou de Barcelona el proper dimecres 26 d'Abril de 2006.

No hay comentarios: