miércoles, abril 05, 2006

FC Barcelona 2 - Benfica 0

Avui he arribat més tard de l'habitual al Camp Nou, segurament perquè és un dimecres, i l'hora Champions de jugar a les 20:45h potser és massa d'hora. Es notava que arribava més tard per la quantitat de gent que hi havia fent cua en totes i cadascuna de les portes del camp del Barça. Com ja em va passar dissabte passat davant del Madrid (veure post d'Emeshing Blog), la porta que em dóna accés a les escales per pujar a la segona graderia del camp estava tancada, així que he hagut d'anar a seure'm al meu lloc de primera graderia.

El partit es presentava amb nervis pel 0 a 0 de l'estadi de Da Luz en el partit d'anada. Pensava que el Barça es volcaria a l'atac des del principi, però en canvi ha sortit molt més calmat, mentre que el Benfica jugava el seu partit a esperar la seva oportunitat per clavar-nos un gol.

Però ha estat una jugada de Van Bommel la que ha propiciat un penalty a favor del Barça per mans d'un defensa portugués. L'encarregat de tirar-lo, com gairebé sempre, ha estat Ronaldinho Gaucho que l'ha fallat, crec per estar no gaire ben tirat, i perquè el porter ha endevinat el llançament i s'ha estirat molt bé.

El partit llavors ha guanyat en intensitat, i gràcies a això una bona jugada d'Eto'o per la banda dreta dins de l'àrea ha acabat amb un centre que ha aprofitat a plaer Ronaldinho, fent el 1 a 0 en el marcador. Però quan semblava que podria ser el partit una festa, el Barça no ha sabut rematar la feina, ja que un 1 a 1 ens eliminava de l'eliminatòria, així que s'havia de buscar el segon gol per a la tranquilitat. Però ha estat en el final de la primera part quan a pilota parada el Benfica ha gaudit de bones oportunitats per empatar el partit.

A la segona part el Barça ho ha tornat a intentar, però ha topat amb el ritme cansí del Benfica, i en segons quin moment ha posat l'ai al cor dels aficionats culers presents a l'estadi del Camp Nou. Sobretot a mesura que passaven els minuts, ja que un gol del Benfica en eliminava sense temps a reacció.

Però a les acaballes del partit, i quan Rijkaard ja feia substitucions estratègiques per matar els darrers 10 minuts de partit, una jugada en que ha centrat Belletti una molt bona pilota que ha aturat Eto'o i que lentament ha batut al porter Moretto, que ha estat el millor jugador dels portuguesos en el global de l'eliminatòria. D'aquesta manera el Camp Nou era una festa davant de la victòria per 2 a 0 que ens col·loca a Semifinals de la Champions League europea.

En global, els millors del partit han estat Eto'o i Van Bommel, tot i que el Barça no ha fet un bon partit sobretot per tenir un mig del camp que no ha tingut el dia. Comentar també que la tarjeta groga que ha vist Deco per xutar quan el porter Moretto ja havia agafat la pilota, impideix que el jugador que du el dorsal 20 pugui jugar l'anada a Milan.

El Vilareal va guanyar 1-0 a l'Inter de Milan, el Milan va guanyar injustament en joc per 3-1 al Olympique de Lyon i la Juventus ha empatat a 0 davant de l'Arsenal. Així doncs les semifinals de la Champions League queden de la següent manera:
Arsenal - Vilareal
Barça - Milan

Acabo el post del partit amb la fitxa tècnica:
F.C. BARCELONA 2
Valdés; Belletti, Oleguer, Puyol, Van Bronckhorst, Iniesta, Van Bommel (Edmilson, m.84), Deco, Larsson (Giuly, m.85), Ronaldinho y Etoo.

S.L. Benfica 0
Moretto; Rocha, Luisao, Anderson, Leo, Petit, Beto (Robert, m.72), Manuel Fernandes (Marcel, m.82), Geovanni (Karagounis, m.55), Simao y Miccoli.

Gols: 1-0, m.19: Ronaldinho. 2-0, m.88: Etoo.
Àrbitre: Lubos Michel (SVK). Tarjeta groga a Deco (m.8), Eto'o (m.51), Fernandes (m.61), Luisao (m.64) y a Anderson (m.82)