miércoles, mayo 17, 2006

FC Barcelona campió segona Champions

Lectors d'Emeshing Blog avui és un gran dia per mi i per a tots els culers. El Barça ha aconseguit la sommiada Champions League, amb una final èpica davant d'un poderós Arsenal. Valdés, Eto'o i sobretot Belletti han estat els herois de la nit al remuntar un 0-1 en contra.

El partit ha començat amb les següents alineacions:
FC Bar,celona: Valdés Oleguer (Belletti, m.71), Puyol, Márquez, Gio Van Bronckhorst, Edmilson (Iniesta, m.46), Deco, Van Bommel (Larsson, m.61), Giuly, Ronaldinho y Etoo.
Arsenal: Lehman, Eboué, Touré, Campbell, Cole, Gilberto Silva, Cesc Fábregas (Flamini, m.74), Pirés (Almunia, m.19), Hleb (Reyes, m.85), Ljungberg y Henry.

L'Arsenal ha començat el partit molt fort, fent-se amo del mig del camp i disposant de molt bones oportunitats de la mà del seu crack: Tierry Henry.

Però ha estat el Barça el que ha començat marcant, tot i que l'àrbitre l'ha anul·lat injustament. Tot ha arribat per una passada de Ronaldinho que ha arribat als peus d'Eto'o i al regatejar-se el porter, Lehman l'ha derribat i Giuly ha marcat el gol. L'àrbitre ha expulsat el porter alemany i ha anul·lat el gol. Arsene Wegner ha hagut de canviar a Pires per donar entrada al porter reserva Almunia. Des del minut 19 de la primera part l'Arsenal havia de jugar amb 10, però el marcador seguia 0 a 0.

Minuts després ha estat l'Arsenal qui s'ha avançat al marcador. Una jugada de Touré per la dreta ha propiciat una falta dubtosa de Puyol. El llançament d'Henry l'ha aprofitat Campbell que ha rematat de cap a plaer, el seu marcador era Oleguer qui ha arribat tard. La veritat és que Oleguer ha jugat un mal partit, desbordat per Ljungberg.

El gol de l'Arsenal ha sentat com una gerra d'aigua freda en el Barça que ha perdut el Nord. Ha estat llavors quan l'Arsenal ha disposat dels seus millors minuts buscant el segon gol, que hauria rematat el partit, al contraatac. Hi ha hagut una jugada que Henry s'ha pixat a Puyol i després a Màrquez i que per sort Valdés ha sabut aturar.

Però l'Arsenal ha renunciat a l'atac, veient que el Barça es topava amb la defensa, i ha jugat a mantenir el resultat tenint com a única referència en atac a Henry. Jo crec que llavors Wegner s'ha equivocat, ja qu ellavors el atac-i-gol del Barça era encara més clar. Fins i tot ha substituit a Cesc Fàbregas.

Minuts després ha arribat el gol d'Eto'o que ha reactivat clarament el partit. Concretament ha estat una jugada de Ronadinho que ha jugat amb el pivot Larsson i aquest ha servit a Eto'o perquè marqués en un 1 contra 1 davant del porter de l'Arsenal.

Aquest gol ha donat tantes ales al Barça, que el segon gol, el que suposava la remuntada no s'ha fet esperar. Concretament ha estat una jugada per la dreta de Belletti, que ha servit a Larsson, ha començat a "caracolear" per servir a Belletti que s'havia internat a l'àrea i que xuta entre les cames d'Almunia. Golàs de Belletti que suposa la Segona Champions League del Futbol Club Barcelona! Ni el propi Juliano Belletti semblava creure's que marcava el seu primer gol com a futbolista blaugrana a la Final de la Copa d'Europa:

Afegeixo aquí els Highlights del partit que significa la segona European Champions League per al Futbol Club Barcelona davant dels gunners de l'Arsenal:

La festa entre els jugadors blaugranes que havien aconseguit remuntar el partit era increïble com es demostra en aquesta foto:

Vaig anar amb un amic a Canaletes per celebrar el títol i veure l'ambient de festa que es respirava a les Rambles de Barcelona. La festa era increïble, i aquests eren un dels crits de victòria: