martes, julio 04, 2006

Vecinos Invasores

Aquest cap de setmana vaig anar al cine, després de molt de temps de no anar-hi, per veure la película Vecinos Invasores. El títol original del film és Over The Hedge, que no té res a veure amb la traducció castellana.


"Over The Hedge" té l'origen a una tira tipus vinyeta escrita per Michael Fry i ilustrada per T.Lewis des de 1995. Aquesta tira còmica utilitza a personatges animals fent àcides observacions i comentaris sobre els defectes i els errors dels humans.

La película Vecinos Invasores està bé, es pot veure, i sobretot em van agradar les escenes en les que es fa un zoom-out de la Terra per veure les repercussions d'una acció dels protagonistes del film a la resta del planeta. Però cal dir que potser m'esperava més del que al final vaig veure en aquest film.


El film Over The Hedge, de la factoria DreamWorks, està dirigit per Tim Johnson i Karey Kirkpatrick, i el guió és de Len Blum i Lorne Cameron.

Com a curiositat comentar que la versió americana de Over The Hedge, les veus dels personatges en dibuixos animats les fan actors tant coneguts com Bruce Willis o Nick Nolte, o fins i tot la jove cantant Avril Lavigne.


Per acabar us deixo amb la sinopsis en castellà de Vecinos Invasores: "La primavera ha venido y Verne y sus amigos del bosque despiertan de su larga siesta invernal y descubren un gran seto verde que atraviesa su habitat natural. RJ, un mapache oportunista, explica a sus amigos que el mundo que hay al otro lado del seto es "su puerta a la buena vida", un lugar habitado por unas peculiares criaturas llamadas "humanos" que viven para comer, en vez de comer para vivir. "Los humanos –proclama RJ– nunca tienen suficiente". Recelosa, e incluso un poco celosa de RJ, la siempre precavida Verne quiere que su comunidad mixta se mantenga por seguridad dentro de su lado del seto. Pero ya dice el refrán que lo que para un hombre es basura, para otro hombre –o para un animal– puede ser un tesoro; y el manipulador RJ tiene sus razones para convencer a la comunidad del bosque de que no hay nada que temer de sus benévolos vecinos nuevos. Eventualmente, RJ y Verne sellan una peculiar amistad y ellos dos y sus peludos amigos aprenden a convivir con ese extraño mundo de la zona residencial, e incluso a explotarlo un poco."

No hay comentarios: