martes, agosto 08, 2006

De La Rosa a Hungaroring

Diumenge passat vaig disfrutar en directe de l'espectacle que ens va donar el Pedro Martinez de la Rosa. Vaig seguir la cursa canviant entre les retransmissions de TV3 Televisió de Catalunya i Tele5. El català va aconseguir una meritòria segona posició en una de les curses més accidentades i difícils del que porten de campionat de Formula 1.

El primer handicap de la carrera va ser la pluja, el que va obligar a equipar amb pneumàtics de pluja als cotxes dels equips. Però a més de la pluja es va tractar d'una cursa accidentada pels nombrosos tocs i sortides de pista.


El més espectacular dels accidents va ser el que va protagonitzar Kimi Raikkonen de McLaren-Mercedes quan a l'intentar doblar a Jose Antonio Luzzi de ToroRosso, li va passar la roda per sobre amb el que el pilot finlandès va fer una birolla molt plàstica. Just darrere hi havia el seu company d'equip, De La Rosa, que va poder esquivar ambdós cotxes i els trosos que sortien despedits del xoc.

A la part final de la cursa d'Hungaroring, el català Pedro Martinez de la Rosa va doblar espectacularment a un Michael Schumacher que començava a patir les conseqüències de no canviar els pneumàtics, rodant encara amb els mixtos.


En canvi el vencedor del Gran Prix Formula 1 Magyar Nagydij 2006 a Hungria, Jenson Button, va saber anar canviant de pneumàtics durant la cursa. En el seu tram inicial va estar equipat amb pneumàtics de pluja que li van donar molt bon rendiment adelantant de la 14 posició, producte del canvi de motor, a la quarta posició. A mitja cursa va equipar amb pneumàtics mixtes per aprofitar encara les zones humides però tenint en compte que s'estava secant l'asfalt del circuit. En l'últim repostatge i amb pneumàtics per sec va dominar la cursa a la perfecció des de la primera posició, sent la primera vegada que aconsegueix guanyar un gran premi de Formula 1.


El català Pedro Martinez de la Rosa s'ha guanyat a pols aquest segon lloc després d'una feina molt dura feta com a probador durant bastants anys a McLaren-Mercedes. Finalment ha aconseguit una de les primeres recompenses amb una de les poques vegades que el seu equip li ha donat una oportunitat que no ha desaprofitat. Visca en Pedro!

2 comentarios:

emeshing dijo...

Finalment en Michael Schumacher, tot i acabar nové sense acabar la carrera per un problema amb la transmissió, ha puntuat un punt gràcies a la penalització del debutant Kubika per pesar menys al finalitzar la cursa.

D'aquesta manera en Schumi ha pogut retallar una mica la distància que li separa de Fernando Alonso.

Ara l'Alonso segueix líder del Mundial a només 10 punts de Michael Schumacher. Més emocionant impossible... come on Schumi!

Javi dijo...

De la Rosa comentaba por la noche en la radio, que vio a Schumi muy nervioso y que fue poco inteligente, al no cambiar los neumaticos ya segurarse una posicion de puntos. Fue a cuchillo para que no le pasara de la Rosa y luego pasó lo que pasó :-P

Disfrute un montón con la carrera, a ver si hay más de estas.