sábado, septiembre 30, 2006

Athletic Bilbao 1 - FC Barcelona 3

Aaquesta nit s'ha viscut un dels partits clàssics a la Lliga. En la mateixa "Catedral" del futbol, a l'estadi de San Mamés a Bilbao, l'Athlètic de Bilbao s'ha enfrontat al líder de la Lliga, el Futbol Club Barcelona.

El partit presentava com a novetats que el Bilbao tenia a com a presidenta a la Sra Urquijo enlloc del dimitit Lamikiz, i pel costat blaugrana Eto'o es perdia el seu primer partit després de la lesió de genoll que es va fer en el partit de Champions League davant del Werder Brem que el mantindrà apartat dels terrenys de joc durant 5 mesos. És per això que els jugador blaugranes van lluïr una samarreta amb la inscripció "ANIMS SAMU" durat la foto oficial del partit:

Aquestes han estat les alineacions del partit:
ATHLETIC DE BILBAO
Lafuente, Iraola, Ustaritz, Sarriegi, Casas; Orbaiz, Javi Martínez, Etxeberria (Urzaiz, min.65), Garmendia (Gabilondo, min.73), Yeste, Llorente (Expósito, min.22).
F.C. BARCELONA
Valdés, Zambrotta, Puyol, Márquez, Van Bronckhorst, Xavi, Edmilson (Giuly, min.31), Deco (Iniesta, min.61), Messi, Gudjohnsen (Saviola, min.72).

La primera part ha estat dominada per l'equip basc, que aconseguit un gol després de que un centre ha estat refusat per Marquez i Yeste sol a rematat batent a Victor Valdés. La veritat és que l'engaltada de Yeste va ser molt bona, igual que el joc que va desplegar aquest jugador basc durant tota la primera part.

Mentre el Barça intentava posar remei, un escapada de Gudjohnsen ha propiciat l'expulsió de Casas en el minut 21 de partit. Després de que l'Athlètic retoqués el seu esquema de joc, el Barça de Rijkaard va donar entrada a Giuly enlloc d'Edmilson per donar més atac al joc.

El gol de l'empat va arribar en el millor moment, ja que era el minut de descompte la primera part quan, un centre de Gudjohnsen des de l'esquerra cap al mig va significar el gol en pròpia porteria de Ustaritz tot iq ue Puyol va intentar rematar.

La segona part va ser totalment diferent ja que el Barça va sortir a resoldre el partit. Un bon passe de Xavi va deixar sol a Gudjohnsen que va rematar batent a Lafuente. Sembla que l'islandés no només lluita davant sinó que no sol perdonar quan es troba davant del porter contrari dent un 1 contra 1:

El 1-3 definitiu va ser obra d'una excel·lent jugada d'Iniesta que va servir en safata el gol a Saviola que va rematar quasi a plaer. La veritat és que Iniesta, tot i ser suplent en molts partits, està demostrant ser un dels revulsius i dels jugadors que està més en forma del Barça.

La gran pregunta de tots els culers era i crec que és qui marcarà els gols que Eto'o feia fins ara¿? Doncs bé crec que el primer encarregat en la tasca de fer gols és Gudjohnsen, tot i que potser li va una mica gran la missió, així que Saviola pot tenir la seva gran oportunitat per entrar en els esquemes de Rijkaard aquesta temporada. Igualment però necessitem del bon moment d'Iniesta, dels xuts de Deco, de la màgia de Messi, de la velocitat de Giuly, i del fins ara out Ronaldinho Gaucho.

El que sí tenim clar és que el Barça segueix líder de la Lliga, i camí de la tercera consecutiva. Potser no arribem a les 7 consecutives que porta camí d'aconseguir l'Olimpique de Lyo, però poc a poc i bona lletra.