miércoles, febrero 06, 2008

Mil Cretins (by Quim Monzó)

Fa poc em vaig comprar el llibre Mil Cretins de l'escriptor Quim Monzó. Just a l'acabar de llegir-me Triple de Ken Follet (veure post dedicat a aquest llibre a emeshing.com), vaig començar amb Mil Cretins i com que és força curt, 174 planes, ja l'he acabat.

Aquest llibre de Quim Monzó és un recull de comptes fruit de la seva imaginació. Alguns dels comptes són molt bons, tot I que d'altres, potser massa repetitius, tractant la mort i la vellesa en les residències i hospitals.

En la contraportada de la 4a edicio de Mil Cretins de Quaderns Crema, apareix el següent mini-resum del llibre:
"Mil Cretins és el nou llibre de Quim Monzó després d'El millor dels mons. En un nou pas endavant, Monzó passa comptes amb el dolor, la vellesa, la mort i l'amor. Valent i sense concessions, mira a la cara el difícil equilibri entre vida i misèria humana."

Quim Monzó ha alternat sempre narativa i articulisme. En aquests dos gèneres ha anat bastint, llibre rere llibre, una sòlida trajectòria literària. Ha guanyat el premi Nacional de Literatura, el de narrativa Ciutat de Barcelona, el de novel·la Prudenci Bertrana, el de novel·la El Temps, el Lletra d'Or, el dels Escriptors Catalans i, quatre vegades el Premi de la Crítica que atorga Serra d?or. Els seus relats han estat publicats en una vintena d'idiomes.

Nota del llibre Mil Cretins: 6,5 sobre 10

No hay comentarios: