jueves, agosto 07, 2008

Garbo (by Javier Juarez)

He acabat de llegir un tros de llibre titulat GARBO - L'espia català que va derrotar Hitler i haig de reconèixer que, tot i tractar-se d'una biografia, tipus de llibre que acostumar a ser complicat de llegir, aquesta en concret m'ha agradat molt.

Ja us vaig comentar en el post He encontrado GARBO que em va ser complicat trobar el llibre, després de tenir la necessitat de comprar-lo a l'escoltar l'entrevista que va fer a RAC1 Toni Clapés al seu autor.

La sinopsis que apareix en la contraportada del llibre Garbo de l'editorial Biografies Columna és:
"El 6 de Juny de 1944 el Desembarcament de Normandia va canviar el curs de la història mundial. Però molt pocs saben que l'home que va ser crucial per a la derrota de Hitler i la victòria de les tropes aliades va ser un català: Joan Pujol, anomenat Garbo, un dels espies més hàbils de la Segona Guerra Mundial.
Els informes falsos que va proporcionar als alemanys van sembrar la confusió en el bàndol nazi, fet que va facilitar l'èxit de l'operació aliada; però gràcies a la seva habilitat el doble agent va continuar gaudint de la confiança del Reich.
Una rigorosa biografia que descobreix el paper excepcional del català que va canviar el rumb de la història del segle XX."


Al llibre GARBO - L'espia català que va derrotar Hitler li poso un 7,75 sobre 10, i recomano a tots els lectors de emeshing.com amb una mica de intriga per la història que no es perdin aquest libre.

PD: No descarto publicar alguns posts sobre les anècdotes més interessants i curioses que s'expliquen al llibre de Garbo.

No hay comentarios: