miércoles, septiembre 11, 2013

Diada Nacional de Catalunya

Avui 11 de Setembre és la Diada Nacional de Catalunya. Si l'any passat una gran manifestació a Barcelona reclamava la Independència de Catalunya, aquest any un altre acte marcarà la Diada.

Com que les reclamacions per poder realitzar una consulta / votació per decidir el nostre futur no està donant els seus fruits, bé el que seria una consulta democràtica per a l'autodeterminació del poble, doncs s'estan duent a terme iniciatives en les que es posi de relleu la capacitat d'un poble per determinar el seu futur.

La iniciativa de la que us vull parlar avui és la generada per l' Assamblea Nacional Catalana. Es tracta de la denominada Via Catalana cap a la Independència i de la que us vaig parlar fa un parell de setmanes al post Via Catalana cap a la Independència: 11/9/2013.

La organització ANC es defineix de la següent manera:

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) és una organització de base transversal i unitària que té com a objectiu la independència de la nació catalana per mitjans democràtics i pacífics. Compta amb més de 400 assemblees territorials repartides arreu del país i una cinquantena d'assemblees sectorials, que articulen desenes de milers de persones que treballen desinteressadament per la llibertat col·lectiva.

L’ANC va organitzar la mobilització més multitudinària de la història dels Països Catalans i una de les més grans d'Europa l’Onze de Setembre del 2012 amb la culminació de la Marxa cap a la Independència.

La Via Catalana compta també amb la complicitat de les 14 entitats que col·laboren a Elclauer.cat.


Així doncs la Via Catalana serà la cadena humana que es realitzarà avui durant la Diada Nacional de Catalunya i que unirà de catalans de nord a sud o de sud a nord tot el territori de Catalunya.

Els antecedents a una cadena humana com la que tindrà lloc avui 11 de Setembre de 2013 a Catalunya, cal trobar-los als països bàltics. El 23 d'agost del 1989 , els ciutadans d'Estònia, Letònia i Lituània van fer la Via Bàltica enllaçant amb una cadena humana les seves tres capitals per a reivindicar les seves ànsies de llibertat. A la primavera següent ja eren països independents gràcies a la gran mobilització i a la repercussió internacional aconseguida.

Esperem doncs que la Via Catalana sigui un èxit, i el ressó internacional i la força que doni als catalans permeti poder autodeterminar-nos com a poble per decidir el nostre futur d'una forma democràtica i pacífica, sense pressions ni estrangulaments, sense amenaces ni exèrcits, sense crits ni laments, sense ferits ni morts, però amb tota la força de que un poble ha de poder determinar el seu futur de forma lliure en el segle XXI.

No hay comentarios: