lunes, octubre 21, 2013

Expediente Regulación Enchufes (by Mildenou)

Vía un tweet de Ignacio Escolar (@iescolar) llegué a la notícia Cortometraje: ERE (Expediente de Regulación de Enchufes), que a su vez me llevó hasta la web de M1LdeNou

En MILDENOU han realizado un cortometraje titulado ERE (Expediente de Regulación de Enchufes) en lugar del habitual Expediente de Regulación de Empleo, para denunciar cómo funcionan algunos EREs entre ellos el que ha afectado a los trabajadores de la Radiotelevisió Valenciana (RTVV).

Curtmetratge ERE (Expedient de Regulació d'Endolls)
Cortometraje ERE (Expediente de Regulación de Enchufes)




Per uns moments, tornem a la infantesa, quan tot era possible i tot estava per fer.Des de la primera edat, hem practicat jocs, aparentment innocents, que al remat només ens han servit d'entrenament per a conviure amb la mentida.Qui t'ha dit a tu que la vida és justa?-afirma la mare de Sofia, protagonista del curt ERE, Expedient de Regularització d'Endollats, dirigit per Alicia Puig, una producció d'Alvaro Olavarría y UKEMOTION, i un equip tècnic de treballadors acomiadats de RTVV.

Sofia és una xiqueta de 9 anys que descobreix amb perplexitat que en el món dels adults la JUSTÍCIA és relativa. De cop i volta, es troba immersa en la confecció d'una llista de víctimes d'un ERO seguint criteris subjectius.Una metàfora, senzilla i amb una força descomunal, on l'espectador sense adonar-se'n acaba participant en el joc cruel de decidir sobre la vida de les persones.En només set minuts, es passa del somriure obert i divertit, a la ira, i finalment a la desesperació en observar la teua realitat i sentir-te atrapat en una gran teranyina venuda amb total normalitat.ERE és un treball audiovisual inspirat en l'ERO de Ràdio Televisió Valenciana però s'adapta als que han patit milers de valencians, ja que, cruament, deixa al descobert el sentiment d'impotència que uneix a tots els que hem viscut una experiència tan traumàtica. El curtmetratge ERE, Expedient de Regulació d'Endollats, s,ha estrenat als cines Babel de València i des de Mildenou te l'oferim amb l,objectiu de solidaritzar-ses amb tots els afectats per reajustaments de plantilla tan indignes com el nostre, sense negociació ni bona fe. Només amb l'objectiu de desfer-se d'aquells que des de fa anys hem cregut en la Ràdio Televisió Pública i l'hem volguda salvar dels predadors. El 21 d'Octubre, es decideix si les maganxes guanyen el joc o, si com assegura Sofia, podem estar tranquils perquè ens protegeix la justícia.


Protagonistas: Cristina Fernández i Sofía Quintanilla Azorín
Guió i direcció: Alicia Puig
Producció: Álvaro Olavarria
Una cooproducció de Álvaro Olavarría i UKEmotion

No hay comentarios: